top of page

Aplicație ChatBoot <Jiffy>

Aplicația ChatBoot < Jiffy > are scopul de a adăuga un element de inovație la interacțiunea actorilor implicați în lupta împotriva violenței (organizații, psihologi școlari, profesori, părinți etc.) cu sursa de informații oferite de proiect. Acest chatbot este un program complex care poate ține o conversație cu o persoană. 

Jiffy este un agent de conversație virtual (chatbot) dezvoltat ca un instrument de sprijin pentru copii și adolescenții care se confruntă cu comportamente ostile, de excludere sau de violență verbală și fizică.

Efectele acestor comportamente sunt periculoase și pot afecta sănătatea victimelor.

Cu cât hărțuirea și comportamentul ostil durează mai mult, cu atât este mai probabil să provoace daune de lungă durată asupra sănătății mintale a victimei.

Utilizând tehnologii de tip AI, Jiffy a fost pregătit pentru a declanșa acțiuni rapide de identificare și contracarare a comportamentelor ostile, înainte ca acestea să provoace daune grave sau ireversibile.

Jiffy a fost conceput astfel încât prin interacțiunea prin mesaje directe să indice interlocutorului ce pași trebuie să urmeze în cazul în care este victima unui comportament ostil, în funcție de tipul de abuz (i.e. verbal, fizic, etc.).

Construit ca o persoană digitală imparțială și cu un vocabular adaptat copiilor, în momentul interacțiunii, Jiffy îmbunătățește starea de bine a interlocutorului și promovează experiențe de învățare pozitive prin îndrumarea coerentă și concretă către măsurile necesare evitării situațiilor neplăcute cauzate de comportamentele ostile.

Secvențele sale conversaționale sunt construite pe structura unei adresări amicale dar cu o componentă importantă de informație, Jiffy este dezvoltat pentru a echipa copii cu care interacționează cu abilități de recunoaștere rapidă a comportamentelor ostile și cu o paletă de măsuri concise pentru abordarea acestor situații.

Jiffy este menit să ofere atât sprijin cât și educație dar și să ofere indicațiile necesare pentru ca interlocutorul să știe ce poate face pentru a declanșa în timp util acțiunile de intervenție pentru prevenirea sau stoparea agresiunii și comportamentelor ostile.

bottom of page