top of page

Parteneri

DIONE - CIPRU

Organizația DIONE este un ONG educațional situat în Regiunea Nicosia și funcționează la nivel național. DIONE acordă o atenție deosebită problemelor educației, culturii și tineretului. Ajută comunitățile locale să depășească disparitățile sociale și economice ale grupurilor sociale defavorizate. Profesioniștii noștri includ psihologi, asistenți sociali, profesori și alți asociați care ne ajută să ne atingem principalele obiective. Aceștia oferă servicii de voluntariat și instruire în abilități soft și sprijină serviciile de bunăstare ale comunităților rurale. Prin activitățile noastre de voluntariat, ajutăm oamenii să dezvolte abilități și capacități în timp ce dezvoltă sentimentul de apartenență. DIONE își încurajează membrii să participe la proiectele UE și să se alăture diferitelor scheme de mobilitate.

Angajarea DIONE în toate activitățile de mai sus, prin intermediul Psihologilor și alți specialiști asociați, în cooperare deplină cu toți asociații menționați mai sus, au permis DIONE ca organizație, precum și personalul său ca profesioniști individuali, să dezvolte mai multe abilități, capacități și competențe:
i. Comunicarea este considerată cea mai importantă. În fiecare acțiune, conceptul de comunicare a jucat un rol esențial în dezvoltarea acțiunilor adecvate și, prin urmare, în obținerea rezultatelor așteptate
ii. Sensibilitatea a fost dezvoltată ca o comunicare eficientă cu toți actorii asociați, în special cu copiii, a creat sentimentul că este mai sensibil la problemele și provocările cu care se confruntă copiii în ceea ce privește intimidarea.
iii. Gândirea critică a fost dezvoltată, deoarece întreaga procedură l-a „obligat” pe DIONE să evalueze în mod critic fiecare bază de situație pe propriile criterii unice, permițându-le să adopte opinii și să se adapteze la condițiile date.
iv. Posibilitatea de a primi feedback ca parte esențială a întregii proceduri. DIONE a dezvoltat canale puternice de comunicare pentru a promova și permite furnizarea de feedback de la toți participanții, deoarece acest lucru poate ajuta la dezvoltarea de activități mai eficiente în viitor pentru beneficiile reciproce ale tuturor părților
v. Creativitatea a fost dezvoltată prin implementarea și implicarea în toate activitățile menționate mai sus. Acesta este rezultatul atât al gândirii critice, cât și al feedback-ului care permite evaluarea situațiilor date și stabilirea de noi moduri de a gândi probleme legate de copii, bunăstarea lor și protecția lor împotriva oricărei forme de violență. Această creativitate a facilitat o mai bună comunicare și înțelegere a tuturor problemelor legate.
Prin toate cele de mai sus, se estimează că DIONE și personalul său au reușit să îmbunătățească și să obțină respectul tuturor partenerilor. Această experiență acumulată a fost evaluată pozitiv și există un interes din ce în ce mai mare din partea mai multor organizații și institute de a coopera cu Dioni în cadrul unor activități similare.

Facebook: Dione.i.n

bottom of page